Zomerklussen in de Coronatijd

De zon schijnt weer volop en dan is er niets lekkerder dan lekker bezig zijn in je eigen huis. Daarbij zitten we collectief nog steeds veel thuis door de coronamaatregelen. Ondanks dat de maatregelen met toenemende mate worden versoepeld, gaan weinig mensen deze zomer op vakantie. Wat moet je met al deze vakantietijd doen? Klussen dus!

In dit artikel worden verschillende klussen voorgesteld die je kunt doen, wisselend van leuke en zichtbare klussen tot minder leuke maar noodzakelijke klussen.

1. Snoeien

Hangt er een tak over de schutting waar je je al een tijdje aan stoort? Staat er een struik achterin de tuin die al jarenlang aan het wildgroeien is? Is de boom nu zo groot dat het de zon blokkeert? Tijd om te snoeien dus!

Tip: bekijk voordat je gaat snoeien even online welke type bomen je wel en niet in de zomer kunt snoeien.

Bekijk het aanbod aan kettingzagen op klus-winkel.nl en vind de webshop die het beste bij jou past.

Bekijk alle kettingzagen >>

2. Terras of stoep reinigen

Zijn de tegels in je tuin niet zo mooi als toen je er net kwam wonen? Tijd om hier iets aan te doen! Met een hogedrukreiniger kan je eenvoudig en snel grote hoeveelheden vuil en aanslag van je tegels of terras af spoelen. Hogedrukreinigers zijn al te koop voor iets meer dan honderd euro, bekijk ons gehele aanbod en kies de beste aanbieder:

Bekijk alle hogedrukreinigers >>

3. Tuinmeubelen beitsen

Na enkele jaren kunnen je tuinmeubelen gaan verweren en hierdoor worden ze minder mooi en gaan ze minder lang mee. Vandaar dat het belangrijk is dat je het periodiek opnieuw in de beits zet. Zorg er wel voor dat het materiaal goed droog is en dat het stof- en vetvrij is. Je kunt zelfs je meubel een nieuw leven in blazen door het een nieuwe kleur beits te geven!

Bekijk alle beitsen >>

4. Badkamer en wc opnieuw kitten

De badkamer kitten is een eenvoudige klus die weinig tijd kost. Toch is dit een klus die vaak lang uitgesteld wordt met alle gevolgen van dien. Wanneer kit af begint te brokkelen of los te laten moet je het snel opnieuw kitten. Daardoor is het hebben van een kitpistool erg belangrijk. Heb je niet zo’n vaste hand? Geen probleem, gebruik gewoon een goede afplaktape.

Bekijk alle kitpistolen >>

Bekijk alle afdichtingskit >>

5. Schuur of garage opruimen

Met al die klus apparatuur kan je schuur al snel een rommel worden. Opgestapeld gereedschap, schroeven en spijkers door elkaar, je kunt niets meer terugvinden. Maak efficiƫnt gebruik van de ruimte die je hebt door slimme opbergboxen. Bijkomend voordeel is dat je de spullen in hun geheel mee kan nemen naar je volgende klus.

Bekijk alle opbergboxen >>

6. Kozijnen en deurposten verven

Hebben jouw kozijnen en deurposten nog zo’n ouderwetse gelige kleur? Of zijn ze gewoon oud en versleten? Geef ze een nieuw leven met een modern wit laklaagje of ga met de trend mee en verf ze zwart! Vergelijk een groot aanbod aan verfartikelen op deze site: